Wettbewerbe

Swiss Culinary CUP 2018

Wann: Mittwoch, 26. September 2018

Land: Schweiz

Type: International

www.swissculinarycup.ch 

 

Der Swiss Culinary Cup ist einer der renommiertesten Kochwettbewerbe der Schweiz. Er bietet die perfekte Bühne für Köche, die ihr Talent unter Beweis stellen wollen, aber auch ihr Wissen und Handwerk verbessern und erweitern möchten. Eine prominente Fachjury macht es möglich, den Wettbewerb auf einem hohen Niveau durchzuführen.

Die Sieger und dessen Arbeitgeber erhalten eine spannende Plattform sich zu präsentieren. Sie kommen mit interessanten Persönlichkeiten in Kontakt, erweitern ihr Netzwerk und gewinnen ein attraktives Preisgeld.

Ihre Teilnahme lohnt sich!

TEILNAHMEBEDINGUNGEN

Teilnahmeberechtigt sind gelernte Köche/Küchenangestellte oder Personen, die im In- oder Ausland aktiv in der Gastronomie tätig sind.

Kochen im Wandel

Zeig der Kochbranche, was du draufhast!

Die Kandidatinnen und Kandidaten kreieren 2 Hauptgänge zum Thema «Kochen im Wandel», wobei verschiedene Komponenten berücksichtigt werden müssen. Stellen Sie sich der Herausforderung und nehmen Sie am Swiss Culinary Cup 2018 teil. Schaffen Sie den Sprung ins Finale, werden Ihre zwei Gerichte von unserem hochkarätigen Jury-Team, degustiert und bewertet. Sie kommen mit interessanten Persönlichkeiten in Kontakt, bauen ihr Netzwerk aus, erweitern ihre Fachwissen und gewinnen zudem ein attraktives Preisgeld.

Die Preise 2018

1. Preis: CHF 4000.—
2. Preis: CHF 2000.—
3. Preis: CHF 1500.—

Der Sieger erhält zudem einen Pokal und für die drei Erstplatzierten gibt es eine Medaille. Die Jury kann einen Spezialpreis für ein besonders überraschendes und zukunftsweisendes Gericht vergeben. Unter allen Einsendungen verlosen wir ein hochwertiges Messer der Firma CeCo ltd..

 


Culinary World Cup 2018 & INTERNATIONAL TRADE SHOW FOR GASTRONOMY

Wann: November 24, 2018 bis November 28, 2018

Land: Luxembourg

Type: Global – WELTMEISTERSCHAFT der KÖCHE

Vertreten durch: ÖSTERREICHISCHES JUGENDNATIONALTEAM

 

Expogast – eine Mischung aus Begegnung und Vielfalt

EXPOGAST ist eine Veranstaltung mit mehreren Geschmacksrichtungen, die alle 4 Jahre eine kommerzielle Ausstellung, ein Gourmet-Restaurant, eine weltberühmte kulinarische Veranstaltung, eine Entertainment-Plattform … zusammenbringt, um einen wahren Lebensstil zu feiern: das Handwerk des Mundes

Unterstützt von VILLEROY & BOCH als exklusiver Partner des Culinary World Cup 2018 ist es natürlich ein Designer-Salon, dessen Ziel es ist, sich Trends für die Zukunft vorzustellen.

Wieder einmal wird es eine gute Gelegenheit für alle sein, rund 8.000 Aussteller aus rund 50 Ländern zu treffen und die Köche des Villeroy & Boch – Kulinarischen Weltcups 2018 zu beobachten, bevor sie ihre Vorbereitungen im Rahmen des Restaurant … 900 Sitzplätze im Herzen des Wettbewerbs, um mit den Augen und am Tisch zu genießen, Gerichte von den Champions vorbereitet!

Offizielle Website: http://www.expogast.lu/

 


Worldchefs Hot Kitchen Judging Seminar in Kuala Lumpur

Wann: Juli 10, 2018 To Juli 10, 2018

Land: Malaysia

Type: Judging Seminars

 

Chefs don’t miss your chance to join us for this one-day intensive Worldchefs judging seminar that will be held during the Worldchefs Congress&Expo in Malaysia!

The seminar is mandatory for chefs interested in becoming Worldchefs Approved Judges, but is open to everyone – aspiring competitors, trainers, event organisers – it will give you the skills and insights you need to thrive in international culinary competition – whatever your role!

WHY ATTEND – JUDGES?

  • Participants will receive a certificate for taking part in the seminar; this certificate is mandatory to become a Worldchefs Competition Judge
  • Being a Worldchefs Judge will give you the opportunity to attend prestigious culinary events worldwide while developing your culinary skills & those of others!
  • Please note that the certificate does not automatically qualify candidates as an Approved Judge – additional evidence and documents are required. For more information about how to become a Worldchefs Judge, please click here.

WHY ATTEND – COMPETITORS?

You will gain insight into best practices by following Worldchefs judging criteria and receive useful tips to avoid common mistakes and pit falls. The competition seminar is imperative for teams and individuals who take competition seriously and wish to optimize his/hers training and skills.

This seminar is taught by an expert Gert Klötzke – Certified A Judge and Chairman of Worldchefs Culinary Competition Committee.

 

***AFTER THE SEMINAR***

Attending a Judging seminar does not automatically qualify one as an Approved Judge. Applicants MUST fulfil all criteria laid out in the document and provide evidence where requested. To become a Worldchefs approved judge you must complete and return the application together with requested evidence for evaluation by the Culinary Competition Committee (CCC). Email it to us at office@worldchefs.org. Only complete applications will be considered. (Forms downloadable at https://www.worldchefs.org/Application-To-Become-A-Judge)

 

VENUE: SHERATON IMPERIAL KUALA LUMPUR HOTEL

Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur, Malaysia Lumpur – ROOMS Penang 1 and Penang 2.

This Judging Seminar is taking place in the Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel. If you want to book your room there, please contact our partner Artion.

Vicky Giotopoulou

By phone: Tel.: (+30) 2310 257814 (direct line), 2310 272 275

By mail: worldchefs2018@artion.com.gr

DATE AND TIME: 10 July 2018, from 9 am to 5 pm

 

COST: 300€*

 

*If you’re a Worldchefs Congres&Expo participant and booked your place at a full rate of 850€/650€ (for Young Chefs), this seminar is FREE of charge. Please provide the proof of payment for the Congress in order to register for this seminar.

 


Worldchefs Pastry Judging Seminar in Kuala Lumpur

Wann: Juli 10, 2018 To Juli 10, 2018

Land: Malaysia

Type: Judging Seminars

 

Chefs don’t miss your chance to join us for this one-day intensive Worldchefs pastry judging seminar that will be held during the Worldchefs Congress&Expo in Malaysia!

The seminar is mandatory for chefs interested in becoming Worldchefs Approved Pastry Judges, but is open to everyone – aspiring competitors, trainers, event organisers – it will give you the skills and insights you need to thrive in international culinary competition – whatever your role!

WHY ATTEND – JUDGES?

  • Participants will receive a certificate for taking part in the seminar; this certificate is mandatory to become a Worldchefs Pastry Judge
  • Being a Worldchefs Judge will give you the opportunity to attend prestigious culinary events worldwide while developing your culinary skills & those of others!
  • [Please note that the certificate does not automatically qualify candidates as an Approved Judge – additional evidence and documents are required. For more information about how to become a Worldchefs Judge, please click here]

 

WHY ATTEND – COMPETITORS?

  • As a competitor attending a Worldchefs Pastry Judging Seminar, you will gain invaluable knowledge on how to focus when competing.

 

WHAT WILL YOU LEARN?

  • Learn all aspects of the pastry program for Worldchefs endorsed competitions, from petits-fours to plated desserts and centrepieces;
  • Carefully review all the rules in detail and broken down point by point to provide a clear and thorough understanding of what the judges are evaluating;
  • Learn from the best – hundreds of recent competition photos; do and don’ts of successfully participating in and judging Worldchefs pastry endorsed competitions right down to the details like logistical and transportation tips and awarding points to participants

 

This seminar is taught by Executive Pastry Chef Gilles Renusson   Pastry expert and Advisor to the Culinary Competition Committee of Worldchefs.

***AFTER THE SEMINAR***

Attending a Judging seminar does not automatically qualify one as an Approved Judge. Applicants MUST fulfil all criteria laid out in the document and provide evidence where requested. To become a Worldchefs approved judge you must complete and return the application together with requested evidence for evaluation by the Culinary Competition Committee (CCC). Email it to us at office@worldchefs.org. Only complete applications will be considered.

Forms are downloadable at:

https://www.worldchefs.org/Application-To-Become-A-Judge

 

VENUE: SHERATON IMPERIAL KUALA LUMPUR HOTEL

Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur, Malaysia Lumpur – ROOMS Penang 1 and Penang 2

This Judging Seminar is taking place in the Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel. If you want to book your room there, please contact our partner Artion.

Vicky Giotopoulou

By phone: Tel.: (+30) 2310 257814 (direct line), 2310 272 275

By mail: worldchefs2018@artion.com.gr

DATE AND TIME: 10 July 2018, from 9 am to 5 pm

 

COST: 300€*

 

*If you’re a Worldchefs Congress&Expo participant and booked your place at a full rate of 850€/650€ (for Young Chefs), this seminar is FREE of charge. Please provide the proof of payment for the Congress in order to register for this seminar.

 

Verband der Köche Österreichs

Als fachkulturelle Vereinigung leisten wir einen wesentlichen Beitrag zu Österreichs Tourismuswirtschaft. Unsere Tätigkeit dient vor allem der Förderung des gastronomischen Berufs, der zeitgemäßen und traditionellen österreichischen Kochkunst , dem Alpinen Kulinarischen Erbe und gepflegten Tafelkultur. Wir stehen ein entgegen der internationalen, kulinarischen Austauschbarkeit der Österreichischen Küche!

Kontakt


Adresse: Schiffmühlenstrasse 50/2/2 1220 Wien
Tel.: 0043/1/36 76 162
Email: info@vko.at

Mitglied werden

Unsere Partner

[logo-carousel id=footer]
OBEN